Den Retfærdige Kriger

I 2003 gik Danmark i krig i Irak udenom FN. I 2019 udkom den historiske udredning, der satte spørgsmålstegn ved vores krigsdeltagelse i koalitionen med USA og Storbritannien. Flere journalister stillede spørgsmål til krigens lovlighed, den demokratiske proces og Statsministerens motiv for at føre Danmark i krig. Det er på den baggrund, PROJEKT GLEMMEBOGEN sætter Anders Fogh Rasmussen og Danmark på scenen.

I dette satire-doku-drama stiller fire skuespillere og en journalist skarpt på sagens spørgsmål og undersøger hændelserne i et musikalsk rap-univers med sangtekster af Babak Vakili og musik af Frankie Motion.


Historiker og journalist Christoffer Emil Bruun medvirker i forestillingens 2.akt og går i dialog med publikum og en ny gæst hver aften:

09.11: Sara la Cour – tidl. udsendt til Irak, forperson for Kvindelige Veteraner
10.11: Gitte Lillelund Bech – tidligere forsvarsminister (V)
11.11: Carsten Jensen – forfatter og debattør
12.11: Bo Elkjær – journalist og Cavlingprisvinder
13.11 kl 17: Ole Wæver – Professor i international politik

15.11: Masoud Vahedi – tidl. udsendt til Afghanistan og Irak. Har lavet podcasten: Krigspodcasten
16.11: Jens Rohde – tidl. udenrigspolitisk ordfører for V, nu politisk ordfører for KD
17.11: Mogens Lykketoft – tidl. udenrigsminister og finansminister (S)
18.11: Martin Lidegaard – tidl. udenrigsminister (R)
19.11: Masoud Vahedi – tidl. udsendt til Afghanistan og Irak. Har lavet podcasten: Krigspodcasten
20.11 kl. 17: Bo Elkjær – journalist og Cavlingprisvinder

22.11: Esben Schjørring – redaktør og forfatter på Værdikæmperne – slaget om Danskernes sjæl
23.11: Sara la Cour – tidl. udsendt til Irak, forperson for Kvindelige Veteraner
24.11: Helle Malmvig – forsker (DIIS) med speciale i Mellemøsten og sikkerhedspolitik


Forestillingen er tredje kapitel i Projekt Glemmebogen. Efter Skattesagens Helte og CoryDong kommer nu DEN RETFÆRDIGE KRIGER af Nanna Plechinger Tüchsen. Samproduktion med Ina Miriam Rosenbaum / Projekt Glemmebogen

Den Retfærdige Kriger skulle have spillet 20. februar – 20. marts 2021, men vi er glade for at kunne præsentere forestillingen for jer til november!

I samarbejde med Altinget.dk bliver Irakkrigen foldet ud og perspektiveret på ny. Lyt til podcastserien “Den retfærdige krig – Fogh, Bush og Irakkrigen”. Samarbejdet er støttet at Bikubenfonden. Du kan finde podcastserien her.

 

Medvirkende: Karin Bang Heinemeier, Anna ur Konoy & Sofia Mehlum / Idé og instruktion: Ina-Miriam Rosenbaum / Manuskript: Nanna Plechinger Tüchsen / Scenografi, video og kostumedesign: Signe Krogh / Lyddesign: Andreas Thybo Christiansen / Rap-tekster: Babak Vakili / Komponist: Frankie Motion / Koreografi: Rebekka Lund / Lysdesign: Turpin Djurhuus / Øvrige medvirkende: Journalist Christoffer Emil Bruun, Ina-Miriam Rosenbaum & en særlig gæst (TBA) hver aften / Producent: Projekt Glemembogen i samproduktion med Teater Grob

Forestillingen er støttet af: Statens Kunstfond, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg og Kulturudvalg, Bikubenfonden, Dansk Skuespillerforbund og KODA/DPA

Flere forestillinger på GROB

Der er ingen fremtidige forestillinger på nuværende tidspunkt.