Fahads forsamlingshus 25/10

Kina er for mange et fjernt og fremmed land. Men det store land griber mere og mere ind i vores verden.

Covid-19, Hongkong, Tiktok, cyber-spionage, interneringslejre. Når Kina kaprer nyhedsoverskrifterne, er de ofte urovækkende. Men hvad ved vi overhovedet om Kina og den kinesiske befolkning? Og hvad er det for værdier, vi selv kæmper for? Hvor skal vi være på vagt, og hvor kan vi blive klogere, hvis vi lytter?

Denne eftermiddag har vi inviteret en række eksperter til en debat om verdens folkerigeste land og næststørste økonomi – fra stormagtspolitik over konfucianisme, kultur og hverdagsliv i en autoritær stat til en debat om, hvilken fremtid der venter os.

Kom med i et moderne forsamlingshus, hvor du får mulighed for at deltage i debatten og for at se dine egne blinde vinkler i øjnene.

Teatret som forum for debat

Hvis du er gammel nok til at huske Højlunds Forsamlingshus fra 1990’erne, så kender du også forsamlingshuskonceptet som det oprindelige debatkoncept. Nu rykker forsamlingshuset ind på Teater Grob, hvor vores vært Fahad Saeed vil være garant for en mangfoldig debat.

Fahads Forsamlingshus får du selv mikrofonen. Eksperterne sidder ikke kun på scenen, for det handler også om din holdning, din viden og dine følelser. Dette er essensen i forsamlingshusidéen.

Frem for alt er Fahads Forsamlingshus er et søndagskoncept, hvor du efter din brunch kan mødes til debat og fordybelse. Vi stiller skarpt på emner, der optager os, både privat og som borgere i Danmark.

Så kom til friskbrygget søndagskaffe på dit yndlingsteater, sæt dig godt til rette og fordyb dig i forsamlingshusets tema.

Fahad Saeed har de seneste 13 år arbejdet med mangfoldighed og diversitet. Bl.a. som projektchef i Mino Danmark og som medstifter af foreningen Sabaah. Som vært på Fahads Forsamlingshus vil han lede os gennem kritisk debat, belyse ny viden og give plads til diskussion, undren og holdninger fra publikum.

Er du årskortholder? Så book din gratis plads lige her.

Vært
Fahad Saeed

Gæster
Mette Holm, journalist og forfatter, har beskæftiget sig med Kina i over 40 år og har skrevet en række bøger om Kina

Sigrid Johannesen, dramatiker og instruktør på Sort/Hvid, har bl.a. lavet teaterforestillingen “Made in China” (2020), der er baseret på hendes rejse til Kina og møde med det kinesiske kommunistparti

Mai Corlin, ph.d. i Kinastudier med speciale i visuel kultur

Casper Wichmann, leder af Think China på Københavns Universitet, cand.mag. i Kinastudier med speciale i digitale platforme i Kina

Arrangør:
FOF København

Flere forestillinger på GROB

Der er ingen fremtidige forestillinger på nuværende tidspunkt.