Fahads Forsamlingshus 28/2

Fahads Forsamlingshus den 28. februar bliver streamet online!

Klik her for at se live debatten fra Grob

Den 17. december 2010 satte den 26-årige tunesiske frugtsælger Mohamed Bouazizi ild til sig selv i protest mod korruption og uretfærdighed. Hans voldsomme protest sendte tunesere på gaden og udløste en bølge af oprør i den arabiske verden. Oprørerne førte til regimeskifte i Tunesien, Egypten, Libyen og Yemen, mens de sendte Syrien ud i en blodig borgerkrig og satte Islamisk Stat på verdenskortet.

Her 10 år efter det såkaldte arabiske forår er det stadig et fåtal af landene i regionen der er demokratiske, men vi har set en bølge af nye protester sprede sig i Nordafrika og Mellemøsten.

Denne eftermiddag stiller Fahads Forsamlingshus skarpt på Mellemøsten 10 år efter det arabiske forår. Hvad har protesterne i 2011 betydet for regionen? Er vi i dag vidne til et arabisk forår 2.0? Og hvad har corona betydet for protestbevægelsernes muligheder?

Kom med i et moderne forsamlingshus, hvor du får mulighed for at deltage i debatten og for at se dine egne blinde vinkler i øjnene.

Teatret som forum for debat

Hvis du er gammel nok til at huske Højlunds Forsamlingshus fra 1990’erne, så kender du også forsamlingshuskonceptet som det oprindelige debatkoncept. Nu rykker forsamlingshuset ind på Teater Grob, hvor vores vært Fahad Saeed vil være garant for en mangfoldig debat.

Fahads Forsamlingshus får du selv mikrofonen. Eksperterne sidder ikke kun på scenen, for det handler også om din holdning, din viden og dine følelser. Dette er essensen i forsamlingshusidéen.

Frem for alt er Fahads Forsamlingshus er et søndagskoncept, hvor du efter din brunch kan mødes til debat og fordybelse. Vi stiller skarpt på emner, der optager os, både privat og som borgere i Danmark.

Sæt dig godt til rette og fordyb dig i forsamlingshusets tema – denne gang online!

Fahad Saeed har de seneste 13 år arbejdet med mangfoldighed og diversitet. Bl.a. som projektchef i Mino Danmark og som medstifter af foreningen Sabaah. Som vært på Fahads Forsamlingshus vil han lede os gennem kritisk debat, belyse ny viden og give plads til diskussion, undren og holdninger fra publikum.

Vært
Fahad Saeed

Om talerne
Haifaa Awad, læge, debattør, aktivist og forfatter
Nagieb Khaja, journalist, dokumentarinstruktør og forfatter
Rasmus Alenius Boserup, ph.d., direktør i EuroMed Rights. Ekspert i arabisk politik og samfund med fokus på modstands- og oprørsbevægelser i den arabiske verden.

Arr.: FOF København

Flere forestillinger på GROB

Der er ingen fremtidige forestillinger på nuværende tidspunkt.