GROUNDED

Fascinerende monolog om en jagerpilot, fornemt forløst af skuespilleren Kaja Kamuk

‘Grounded’ er en uhyre intens monolog

Kaja Kamuk yder en pragtpræstation som kvinden, der går psykisk i stykker

Det er storartet skuespilarbejde!

En modig forestilling

Stykket er i høj grad en stemme i flere aktuelle debatter

Hun var en af de bedste. Fløj F-16 i både Irak og Afghanistan. Men så kom Eric, og hun blev gravid. Tiderne ændrede sig, og nu flyver hun dronefly fra en trailer i Nevada-ørkenen. Hver dag kører hun i krig og jagter terrorister flere tusinde kilometer væk. De er prikker på en grå skærm, som minutiøst overvåges og nedkæmpes. Tolv timer senere kører hun hjem til sin familie igen.

I KRIG FRA EN STOL
Den fængslende og højspændte monolog om en kvindelig jægerpilot, der går i krig fra en skrivebordsstol sætter moderne krigsførelse under lup. Hun elskede kicket, farten og den uendelige blå udsigt fra sit F-16-fly.

Men hvad sker der, når man ikke længere er tæt på fjenden, når eksplosioner reduceres til sandskyer på en skærm uden bombeskrald og G-påvirkning. Obamas droneprogrammer er heftigt kritiseret for at indebære store civile tab.

GROUNDED er en stærk, rå og gribende fortælling, der udfordrer vores antagelser om moderne krigsførelse, om at være soldat og om at være kvinde og mor. En top-10 terrorist jages dag og nat, langt fra Mellemøstens sol, men langsomt bliver missionen til en brændende besættelse, der sætter sig forrest i pandelappen på den kvindelige pilot.

Tag med ind i cockpittet på en ubemandet Reaper-drone og mærk suset!

Københavnerpremiere under teaterfestivalen CPH STAGE af Teatret Svalegangen.

Med: Kaja Kamuk
Manuskript: George Brant
Oversættelse: Kristian Erhardsen
Producent: Teatret Svalegangen

Flere forestillinger på GROB

Der er ingen fremtidige forestillinger på nuværende tidspunkt.