“Happy Hour” TEATER GROB 2019
“Happy Hour” TEATER GROB 2019

HAPPY HOUR

Forførende, uskyldig leg åbner lemmen mod italiensk fascisme

Voldsomt og uhyggeligt vedkommende

Özlem Saglanmak gnistrer. Asbjørn Krogh Nissen høster latterbrøl.

Saglanmak og Krogh Nissen er medrivende og uhyre morsomme

Ceresolis HAPPY HOUR er ikke happy. Men den er uundgåelig

Et hamrende stærkt og rytmisk repliktække og et underholdende og skræmmende spil

Her er både ægte smerte og empati for de to søskende

En skarp kritik af og en kraftig advarsel. Enormt underholdende og velskrevet.

”Vi skal danse.
Vi skal danse.
Hver morgen.
Og hver aften.
Og vi skal smile.
Hvis man ikke smiler, bliver man straffet.
Også hvis man protesterer.
Og alle dage ligner hinanden.
Men der er en dag, der er anderledes end de andre.
En dag, som alle venter på.”

Kerfuffle er en dreng, en verdensmester. Mens Ado, hans søster, er en pige.
Mor og far er lykkelige. Fordi det er obligatorisk.

Se trailer for HAPPY HOUR lige her:

De to søskende fortæller i en intens og fabulerende tankestrøm om deres opvækst i et samfund, hvor en spritny og højst effektiv form for munter totalitarisme er under fremkomst. Det er en verden med hylende morsomme massedeportationer og sjove udslettelser. Hvor den mest kulørte fascisme råder, hvor folk nyder livet og hvor dresscoden er leopardmønstret.

Den italienske forfatter Cristian Ceresoli stod bag kæmpesuccesen LORT (La Merda) og er vokset op i et medietyrannisk skindemokrati. De fascistoide tendenser, i det samfund der omgiver søskendeparret, er dog kun alt for genkendelige, også for et dansk publikum. HAPPY HOUR er et fragment af det samme landskab som i La Merda, og folder sig ud som en dystopisk advarsel om, hvor vi risikerer at ende, hvis ikke vi genovervejer grundlæggende strukturer og værdier i vores verden.

HAPPY HOUR havde italiensk premiere i oktober 2018 med Silvia Gallerano og Stefano Cenci på scenen. Både den italienske og danske version er instrueret af Simon K. Boberg. Næste sæson vil den turnere i Italien og resten af verden derefter.

Med: Özlem Saglanmak og Asbjørn Krogh Nissen

Manuskript: Cristian Ceresoli 
Iscenesættelse: Simon K. Boberg 
Scenografi og lysdesign: Edward Lloyd Pierce
Lyddesign: Weronika Andersen
Komponist: DJ Blue Cat
Oversættelse: Anne Marie Daugaard Boberg og Simon K. Boberg
Foto: Emilia Therese
Trailer: Emilia Therese (video) og Christophe Dolcerocca (klip)

HAPPY HOUR er en co-produktion mellem Frida Kahlo Productions, Richard Jordan Productions, Teater Metastasio, WEC World Entertainment Company og Teater Grob i samarbejde med Jersey Arts Centre.

HAPPY HOUR er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Københavns Kommune.


Bag om co-producenterne

Cristian Ceresoli – dramatiker og kunstnerisk leder af Frida Kahlo Productions
Cristian Ceresolis første skuespil La Merda har været et stort hit over hele verden med produktioner i London, Edinburgh, Berlin, São Paulo, Madrid, Canada, Rom og på turné rundt i Europa. Stykket er modtager af seks store priser, herunder: Scotsman Fringe First Award for Writing Excellence (for hvilken Cristian Ceresoli blev den første italienske forfatter nogensinde til at modtage dette); The Arches Award for Emerging Art; en nominering til Total Theatre Award for Innovation og Premio della Critica som Bedste Forestilling. Tidligere har Cristian Ceresoli skrevet en opera libretto til Arena di Verona kaldet Othello Sex Machine. For stykket La Pratica del Dolore, oversat til bl.a. tjekkisk, blev han hædret med Ferdinand Vanek Price Award. Hans nyeste skuespil Happy Hour fik sin verdenspremiere i Prato i Italien i oktober 2018 og ses på teatre over hele Europa i løbet af de kommende år. Med sit teaterproduktionsselskab, Frida Kahlo Productions assisteret af Marco Pavanelli, producerer han sit arbejde sammen med den britiske producent Richard Jordan over hele verden.

Teatro Metastasio – co-producent
Teatro Metastasio er et producerende teater beliggende i Prato, Italien. Det er en af ​​de vigtigste teatre til italiensk prosa. Designet af arkitekt Luigi De Cambray Digny begyndte opførelsen af ​​teatret i marts 1829. Den indledende forestilling var Gioachino Rossini’s Aureliano i Palmira den 8. oktober 1830. Som hovedstadsteater i Prato er det i dag anerkendt en stor kulturel hub til ny og klassisk skrivning i Italien. Vi er beærede over at være sammen med den prisbelønnede italienske dramatiker Cristian Ceresoli på HAPPY HOUR, som bekræfter vores fortsatte engagement i at producere den fineste nye italienske skrivning og dele den med verden.

Richard Jordan Productions – co-producent
Richard Jordan Productions er et Tony- og Laurence Olivier-prisvindende, Londonbaseret produktionsselskab, der siden 1998 har produceret over 230 produktioner i 27 forskellige lande, herunder 70 verdenspremierer og 91 amerikanske, britiske og australske premierer af både nye og etablerede forfattere, der har vundet en række store priser og præmieringer. Under ledelse af den britiske producent Richard Jordan har hans kompagni et nært forhold til en række af verdens førende teatre og producerende organisationer. Richard har været i spidsen for at udvikle og præsentere værker af en række etablerede og nye forfattere og kunstnere, beskrevet af The Stage-avisen som “en af ​​Storbritanniens mest produktive producenter”. Med Cristian Ceresoli har han produceret sit skuespil LA MERDA over hele verden, inkl. den danske premiere på Husets Teater. I 2013 blev Richard den første britiske producent, der har modtaget alle de bemærkelsesværdige On and Off Broadway Best Play-prisen. info@richardjordanproductions.com

Flere forestillinger på GROB

Der er ingen fremtidige forestillinger på nuværende tidspunkt.