Traditionen Tro
En lille fortælling om de helt store spørgsmål
En lille fortælling om de helt store spørgsmål
Hvad betyder det egentlig at tro?
Hvordan føles det?
Og hvad skal man overhovedet tro på?
»traditionen TRO« undersøger de unges forhold til religion og tro med udgangspunkt i tiden omkring konfirmationen. Forestillingen går helt tæt på tre unge og de begivenheder, der præger deres liv, tanker og tro. En skilsmisse, en døende farmor og et familieopgør vender op og ned på deres liv og sætter følelser, diskussioner og religiøse begreber og traditioner i spil. Og selvom de tre er kristne, fører deres diskussioner også forestillingen omkring de to andre monoteistiske religioner – jødedom og islam.
»traditionen TRO« bygger på research og interview med inddragelse af blandt andre ungdomsforskere, præster, unge med en anden religiøs baggrund og unge, der har valgt eller fravalgt konfirmationen.
Mere end teater
Kunstneren Jens Galschiøt har lånt os en ’model’ af værket FUNDAMENTALISM fra projektet Abrahams børn. Modellen er en 2 m høj skiftsøjle, der skal bygge bro mellem de tre monoteistiske religioner, jødedommen, kristendommen og islam. Skulpturen er opstillet i foyeren.
Gæstelærerteamet »Din tro min tro« kommer forbi 18. og 25. nov. Din tro min tro, består af en muslim, en kristen og en jøde. De fortæller om det de tror på, det de er fælles om, og det der adskiller dem – derefter kan man stille dem de spørgsmål, man ellers aldrig har mulighed for.
Manuskript: Lærke Sanderhoff
Iscenesættelse: Maria Kjærgaard-Sunesen
Idé & kunstnerisk leder: Anne Gry Henningsen
Scenografi: Allan Frausing
Lysdesign: Raphael Solholm
Gæstespil af: Alias Teaterproduktion