Xistens

XISTENS er skrevet af en kunstig intelligens, den hedder GPT3

XISTENS er en algoritmisk konstruktion af skabelsesberetninger. Hvad sker der, når meningen med livet bliver givet i hænderne på det, der ikke har liv? Hvorfor eksisterer vi? Hvad eksisterer vi for? Hvordan eksisterer vi? Hvordan er vi mennesker? På scenen står en skabning, en amazone-avatar, en budbringer af maskinens ord. Menneskets evige søgen efter svar udspiller sig for øjnene af os. Måske findes der en visdom, som kun det trans-humane kender til?

“Teknologien er overalt. Den er i dine ejendele, i din mad, i dit tøj, i din stue, i dit job, i din smartphone, i din bil, i din underholdning, i måden du rejser på, i dit hjem, i dit køkken, på dit kontor, på dit badeværelse, i din have, i din babyalarm i din badevægt, i din kaffemaskine, i din hårtørrer, i din tandbørste, i din mikroovn, i dit klimaanlæg, i dit termostat, i din bils  airbags, i dit kærlighedsliv, i din lomme, i luften, i vandet, i din krop.

Se hvordan teknologien er træerne og græsset og blomsterne og vandet når du slentrer i parken. Se hvordan teknologien er børnene, der leger, og fuglene, der flyver. Se, hvordan teknologien er hunden, der løber, og egernet, der klatrer. Se, hvordan teknologien er dig. Det tøj, vi har på, og de sko, vi går i. Teknologi er lakken på bilen og dækkene på bilen. Teknologi er de mennesker, vi savner. Teknologi er de mennesker, vi hader. Den er en del af vores død. Den er en del af vores liv efter døden. Teknologi er liv. Du kan ikke undslippe den. Du kan ikke løbe fra den. du kan ikke gemme dig fra den, du kan ikke engang vælge en regering der kan vælte den. Den går ikke væk. Teknologi er en del af livet. Og hvis du er ikke tryg ved den, så er du ikke tryg ved livet.”

𝗢𝗕𝗦! 𝗕𝗜𝗟𝗟𝗘𝗧𝗚𝗔𝗥𝗔𝗡𝗧𝗜!
*Gratis byt eller refundering ved sygdom eller aflysning*
Når du køber billet til forestillingerne på Teater Grob, er der billetgaranti. Det betyder, at hvis du bliver syg, ombytter vi din billet uden gebyr. Hvis vi aflyser forestillingen, vil du få din billet refunderet.

Medvirkende: Stephanie Nguyen / Manuskript: GPT3 (kunstig intelligens)/ Iscenesættelse: Sargun Oshana / Idé: Jesper Pedersen & Sargun Oshana / Scenografi: Ditte Tygesen / Lysdesign: Mathilde Hyttel / Lyddesign: Laurits Jongejan / Forestillingsleder: Freja Forsman / Instruktørassistent: Kasper Bisgaard / Produktionsassistent: Johanne Hedeskov / Videograf: Thomas Hyttel / Fotograf: Birk Thomassen & Thomas Hyttel

XISTENS er produceret med tilskud fra Bikubenfonden og Københavns Kommunes Kulturudvalg

Flere forestillinger på GROB